Steinar Raknesin klubikeikka peruttu Elojazzeilla – Kari Ikonen tuuraa

Norjalainen jazzbasisti Steinar Raknes joutuu perumaan tämänpäiväisen esiintymisensä Elojazz -festivaaleilla Oulussa. Peruutuksen syy on force major, sillä lentoyhtiön aikataulumuutosten ja lennon peruuntumisen vuoksi hän ei ehdi ajoissa paikalle.

Elojazz on saanut klubikeikalle korvaavan ohjelman. Suomen Pankin salissa la 6.8. klo 23 esiintyjä on jazzpianisti Kari Ikonen. Kansainvälisesti tunnettu Ikonen sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2013.

Festivaalin johtaja Kari Kuivamäki on pahoillaan klubikeikan ohjelmamuutoksesta.

– Oli onni, että Ikonen oli festivaaleilla ja hänelle sopi esiintyminen tänään. Luvassa on varmasti mahtava ilta, jossa saamme kuulla Ikosen sävellyksiä ja improvisaatioita. Hänhän on tunnettu siitä, miten hän saa vietyä pianon sointikirjon aivan uusiin ulottuvuuksiin. Konsertissa tänään kuullaan aivan perinteistä soolopianoa ja aivan uudella tavalla preparoituja sointeja. Luvassa on myös tuulahduksia ympäri maailman olevista skaaloista, Kuivamäki kuvailee.

Ennakkoon ostetut liput käyvät sellaisenaan Ikosen klubikeikalle. Halutessaan lipuista on myös mahdollista saada rahat takaisin.

Lisätietoja:

Elojazz, viestintä

Harriet Urponen p. 044–5146147

Videonäytteitä Kari Ikosen soitosta. (Youtube)

Nordic View esiintyi Elojazzin klubikonsertissa pe 5.8., mikä oli ensimmäinen konsertti Suomen Pankin Salissa, Oulussa.